Kempa 10 år 9. marts 2020.

Vi mistede vores elskede Islandske Fårehund Kantor 1. maj 2009. På Islandshundes hjemmeside var der en blog. Her lagde jeg en notits ind at hvis nogen skulle have passet deres Islandske Fårehund, så kunne vi det.

En dag ringede telefonen, det var Jørgen, som jeg kendte sporadisk fra min tid som sælger for Jyda. Han havde Kempa, om vi måske kunne tænke os at passe den?

Se billedet her til højre, Jeg tror det er taget af Jørgen hvor vi var ude at sige goddag til "vores" hund. Gennem årene har Kempa været her rigtig mange gange og alle mener hun kan lide det. Når hun kommer her, løber hun ud i haven i fuld fart og skælder ud på fuglene.

Når hun er her er hun også tilmeldt hundeskolen. Hundeskolens formål: "At modtage velopdragne hunde og aflevere møgforkælede kræ". Hun har også fået et diplom, klik her for at se det.

En gang ringede Jørgen da Kempa var her: Jørgen: "Har I en hund I vil af med?" Bernt: "Nej - det har vi ikke." Nu om dage siger Jørgen i stedet ca: "Vi kommer og henter Kempa. er I hjemme?". 

I dag ca. 10 år efter er vi personligt gode venner med Bodil og Jørgen, et venskab som vi sætter meget stor pris på.

Når hun skal hjem får "lille frøken let på tå" fødselsdagsgaver med hjem, en lagkage med 10 hundekiks og 10 lys = hundepinde og 10 små mini frikaddeler. 

Lille frøken let på tå, det er Dorthes opfindelse.

Klik her eller på billedet for at se billedsererie fra årene af "vores" dejlige hund.

De andre hunde på billederne er i rækkefølge: Kappi = hendes bror, Sigurd (den hvide), Tira = hendes mor, Ziggy = en anden lånehund, Kappi - igen og Mocca.

 

 

Nytårsferie 2019 / 2020.

Atter et nytår med skitur sammen med sønnen til Rustad Hotel og Fjeldstue.

Se billedet til venstre, det har Rasmus taget, al nytårsfyrværkeri bliver som regel fotograferet så man kun ser eksplosionen, her ser man også hotellet. Den helt rigtige vinkel til dette billede.

Kl. 24.00 var Rasmus ude på søen sammen med fotografiapparatet. Rustad spurgte om de måtte bruge billedet, hvilket de fik lov til.

Vi havde en dag med tøvejr, ellers fine løjper, gode ski.

Sidste dag: Vi skule hjem med ColorLine fra Larvik, da vi kom dertil: Færgen var aflyst grundet blæst. Vi var booket til næste dag. Vi fik et hotelværelse på ColorLines regning i Sandefjord, meget fin service, det er de IKKE forplgtet til!

Det sidste bilede i serien; De biler I ser er kun ca. halvdelen af dem der kom med.

Klik her eller på billedet for at se billedserien.

 

 

Fotoopgave for FDF.

Jeg har i efterårsferien været på Midtsjællands Efterskole for at fotografere for FDF Seniorvæbnerkursus MSE.

Jeg fik mit eget værelse, det var en oplevelse. Dekoreret over det hele med billeder af landbrugsmaskiner.

Klik her eller på billedet for se den lille billedserie.

 

 

 

Bryllup.

1.035 billeder blev der taget til et bryllup. Fotografens billede: Det her: "En stille stund kun os to." Ham der med kameraet han var glemt for en lille stund.

Klik her eller på billedet for at se det større.

Foreningen til bevarelse af Tange Sø.

Foreningen har eksisteret længe og har siden 1995 fået lavet 30 bind scrapbøger med ca. 100 sider i hver bog Et helt enestående materiale. De spurgte om jeg ville påtage mig opgaven med affotografering af ca. 3.100 sider der sidder i plastlommer! Problemet: REFLEKSER! Det er løst.

Der blev en lavet en helt fast opstilling, klik på billedet for at se det større. Den første dag tog vi ca. 1200 billeder, den næste dag ca. 1700 billeder i sidste omgang ca. 200 billeder. 

Klik her for at se scrapbøger, det er Foreningen Til Bevarelse af Tange Søs hjemmeside.

Hvis du har materiale du gerne vil have affotograferet - spørg.

Onkel.

Min onkel Damgaard er død for mange år siden, han skrev nogle små sjove ting, jeg syntes I skal have denne:

Når der er noget man ikke kan

bliver det en vane og vanen sløver.

Der er så meget, man ikke kan,

men der er forskel på, om man prøver.

20.10.81.

Tur til søen.

Jeg prøver at gå en tur hver dag, som regel går det ned til søen for som jeg siger: "For at se om den er der endnu."

I øjeblikket er motorbådsklubben ved at udvide deres klubhus, så fotografiapparatet kommer med.

Se billedet her til højre, prikkerne er insekter, der er mange. Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

For at følge byggeriet, klik her.

Havnen er for nogle år siden blevet renoveret, for at se billeder herfra klik her.

Ans If har også bygget nyt klubhus ved søen, det er rigtig flot. Nogle gamle jernbanevogne blev erstattet af et fint nyt hus, se billederne klik her.

Gravid fotos.

Det var en ny opgave, det har jeg ikke prøvet før. I må nøjes med dette ene anonyme foto.

Klik på billedet for at se det større.

Redebygning.

Næsten hver dag går jeg en tur ned til søen, som jeg siger: "For at se om søen er der endnu."

På hjemturen går det som regel forbi fårefolden. Der sad en krage og plukkede uld af fåret som fandt sig i det. Der er nogle krageunger der kommer til at ligge godt. Klik her eller på billedet for at se i stor størrelse.

Fotoopgaver for FDF

Min hjemmeside er stærkt forsømt, i 2016 har jeg haft rigtig mange opgaver for FDF, klik på billedet herved siden af, det er taget efteråret 16. Det har været påskekursus, Landslejr & efterårskursus plus det løse.

I år har den stået på foto af 7. - 8. klasse kursus på Limbjerg på Sletten. Sikke en dag, sne, frost, helt vindstille og helt klart vejr. Sikke en pragtfuld dag, klik her for at se billeder derfra.

Bryllup

DESVÆRRE er der ikke billede af vielsen! Et par unge mennesker vi er sammen bad mig om at tage nogle bryllupsbilleder af dem. De fik et ja - vi fik et par sjove timer. Deres familier - de måber, men hvis Kristina og Rasmus har det bedst sådan, det er deres frie valg.

Der er en lille billedserie, klik her. Det sidste billede, de går deres egen vej - meget symbolsk! Åbner i nyt vindue.

  

Nyt legetøj, ny opgave og et ØV.

Jeg har fået et 20mm vidvinkelobjektiv foræret.

Inger Lise Gram fra De 4 Sogne ved Randers skrev til mig om jeg ville fotografere kirkekunst.

Det blev en aftale mandag d. 19. oktober til fotografering onsdag d. 28. oktober. Se billedet her til venstre, det ville umuligt at tage uden dette objektiv. Lige til højre for kameraet er der en meget bred søjle. Studielamper i væggene bagved så lyset bliver spredt. Op på min trappestige, kameraet op i luften - der skule dog lige et par forsøg til, jeg syntes det er lykkedes. Tak til alle i sognet for hjælp og god modtagelse.

Klik på billedet for at set i stor størrelse. Billedet er et af en række der skulle tages. Det er gitteret ved orgelet i Hørning Kirke. Gitteret er i 1. sals højde.

ØV: Mit gamle kamera strejkede (før denne opgave) - noget galt med lukkeren - det er sendt til Tyskland for reparation. 12. november update: 1.500,- rundt tal for ny lukkermotor. Så det er på vej hjem.

Præsteindsættelse

Næsten hver dag går jeg en tur ned til søen. Torsdag d. 20. august træffer jeg Niels fra menighedsrådet. Aftale: Tage billeder ved præsteinsætelsen i Ans Kirke. Rasmus var hjemme. så han har taget nogle af billederne.

Der er fotograferet uden blitz og det er svære lysforhold i Ans Kirke.

Klik her for at se billedserien. 

Reparation af objektiv.

Jeg har et 24-70 objektiv der ikke ville fokusere ordentligt, se billeder det er før (højre) og efter (venstre): Billeder er et kraftigt udsnit. klik på billeder for at dem i stor størrelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg valgte at sende det til Tyskland for reparation et firma der hedder Herbert Geissler. http://www.geissler-service.de. Vil jeg bruge dem igen: Helst ikke, MEN hvis jeg har noget der skal repareres, uden tvivl JA. Det har fungeret. Prisen ialt med fragt og gebyrer: 1608,81 - og den sammenhæng er det ikke galt.

Nyt køkken.

Nyt medlem i køkkenet, vores gamle køleskab var ikke kønt og er blevet erstattet af et nyt Liebherr i rustfri stål. Der er "bio skuffer" i dette, de er bare gode.

01.07.2015:Endelig, der har været nyt køkken på programmet i næsten et år, nu er det færdigt! Det skal lige anføres det er Andelsboligforeningen der betaler.

Det gamle det trængte også til at blive skiftet. Valget: Laminat på forside af låge, egekanter, laminat på bagside af låge. SOLIDT!

Køkken leverandør: Tal med os om dette, vi skulle købe køkken ved denne leverandør.

Vi har selv måtte vælge hvordan det skulle indrettes, vi syntes vi har fået et super køkken.

Klik her for at se billedserie.

TAK til alle der hjulpet med projektet! Speciel tak til Jørgen Toft & Rasmus for slæbet.

Fotoopgave for FDF Sletten.

Det bedste ved at have foto som hobby: Dit billede bliver brugt til noget. Jeg havde fået til opgave at tage nogle billeder af svævende telte for FDF Sletten. Det har de brugt til en pressemeddelelse som DR.DK har bragt, se her.

One.com

Det er der jeg har valgt at have min lille hjemmeside liggende. De har besluttet at opgraderer deres PHP = et programmeringssprog.

Dette medfører at mit gamle layout af Joomla ikke vil kunne køre efter 31. marts.

Jeg har været i gang med en større omgang oprydning og opgradering.

Hvis der skulle være noget der ikke virker - beklager!

Til dem med "egen hjemmeside" - hvis den ikke virker, skriv!

Påsken: Den står på foto for FDF, jeg glæder mig. Klik her for at se nærmere.

Islandshundetræf.

Nu bliver det indviklet: Vi passer som bekendt Kempa, Kempas hundemor hedder Tira, Tira's menneskemor har anskaffet en "lillebror" til Tira. Han hedder "Huni."

Vi var inviteret til Islandshundetræf i begyndelsen af september, her lægger jeg mærke til en hund der til trods for en masse gøen rundt omkring blot løftede hovedet og holdt sig i fornem ro.

Det viste sig senre at være faderen til Huni. Se billedet. Det er Vinur, med norsk flag.

Sikke en dejlig hund som jeg sagde til Kari (ejeren) hvis de ikke kunne finde ham når de skulle hjem kunne de se efter hos os.

Jeg havde lejlighed til at fotografere dem sammen og lidt andet, klik på billedet eller her for at se billedserien.

 

Lübeck

Hjemmestyret og jeg besluttede at tage på en lille ferie til Lübeck. Sikke en by, masser af gamle huse, masser af kirker, masser af turister. Som det kan ses af billederne var et smut omkring Flensborg og Glücksborg.

Det er jo blevet meget moderne at tage en selfie, det gjorde vi så, se billedet til venstre. Det er Dorthe til venstre. Klik på billedet for se det, klik her for at en billedserie fra Lübeck. En lille smuttur dertil kan anbefales.

Hvad mange nok ikke ved, jeg hedder Ægidius til mellemnavn, i Lübeck er der en kirke Aegidienkirche og Aegidien Strasse, det skulle vi naturligvis se. Det er forklaringen på billedet af gadeskiltet. Wikipedia til Aegidienkirche, klik her, det er på tysk.